News

Pengguna yang berminat dengan idea mengenai cryptocurrency Amazon yang dicipta, kajian mendedahkan[ME]

Lebih separuh daripada pengguna akan terbuka untuk menggunakan cryptocurrency yang dibuat oleh Amazon, dengan pengguna Amazon Prime bahkan lebih baik, menurut penemuan jajak pendapat dari pasar pinjaman pelajar LendEDU.

Photo: Shutterstock

Lebih separuh daripada pengguna akan terbuka untuk menggunakan cryptocurrency yang dibuat oleh Amazon, dengan pengguna Amazon Prime bahkan lebih baik, menurut penemuan jajak pendapat dari pasar pinjaman pelajar LendEDU.
Kajian yang meninjau 1,000 pengguna yang telah membeli produk dari Amazon dalam tempoh 30 hari yang lalu, mendapati 51.7% akan berminat dengan ‘Amazon Coin’, dengan jumlah yang meningkat kepada 58.27% untuk ahli Perdana, dan hanya satu daripada lima ( 21.9%) mengatakan tidak.
Yang mengatakan, amanah – salah satu isu utama dalam mana-mana perbualan blockchain – tidak semestinya naik jika gergasi teknologi memegang tali dompet. Hanya 17% daripada mereka yang meninjau berkata mereka akan mempercayai Amazon lebih daripada sebuah bank tradisional, berbanding dengan 23% yang tidak bersetuju dan 38% yang mengatakan tahap kepercayaan akan sama. Sembilan dalam 10 responden bagaimanapun mengatakan bahawa secara keseluruhan, mereka percaya Amazon mempunyai kepentingan terbaik dalam fikiran, dengan 52.49% menjawab ‘ya, sangat banyak’ dan 37.56% memilih ‘agak’.
Jadi apa hubungan Amazon dengan cryptocurrencies sekarang? Perkhidmatan Web Amazon (AWS), lombong pengkomputeran awan syarikat, meneroka blokir melalui ekosistem rakan kongsinya, khususnya memberi tumpuan kepada penjagaan kesihatan, perkhidmatan kewangan, pengurusan rantaian bekalan, dan keselamatan dan pematuhan.
Namun apa-apa rancangan bagi syarikat itu untuk membina penyelesaiannya sendiri perlu menunggu lama – sekalipun. Pada semula: Mencipta semula pada bulan November, ketua eksekutif AWS, Andy Jassy telah melancarkan keluaran produk baru, memberi tumpuan kepada pembelajaran mesin, tanpa pelayan, dan Internet Perkara (IoT). Namun blokchain mendapat sebutan; Jassy menjelaskan bahawa AWS bukan hanya ‘membina teknologi kerana kita fikir ia adalah sejuk’.
“Dunia mata wang maya adalah satu yang mengelirukan, jadi Amazon akan meneruskan dengan hati-hati,” tulis Mike Brown, penganalisis penyelidikan di LendEDU dalam jawatan blog. “Walau bagaimanapun, potensi untuk menggunakan mata wang maya yang dibuat oleh Amazon untuk membuat pembelian di tapak lebih teratur lagi pastinya menggoda.”

The Latest

To Top